sveriges första japanska
dinner club

I flera år har vi haft en delad dröm om att driva en modern japansk restaurang som serverar kreativa japanska fusionsrätter och välgjorda cocktails, samt att dessa presenteras i en vackert utformad lokal med en livlig atmosfär. Detta koncept är populärt utomlands och mycket av inspirationen vi fått är från restauranger som Zuma, Nobu, Tao och Baoli.

 

Det har alltid varit viktigt för oss att inte vara en kopia av ovanstående etablerade kedjor, och efter många långa diskussioner fram och tillbaka blev det plötsligt mycket klart, vi kommer att bli en modern japansk middagsklubb.

KÖKET

I Robata Bar blir grönsaker, kött, fisk och skaldjur tillagade under intensiv värme enligt japansk grilltradition. I vår Sushi Bar ligger fokuset på enkelhet och kvalitet. Ingen detalj är för liten när det gäller vår nigiri. Genom att använda extra varmt ris, samt kall och färsk fisk skapas en smakupplevelse som smälter i munnen. Våra unika sushi rolls finns i en mängd spännande kombinationer och erbjuder fantastiska smakupplevelser.

Det återstående köket är där vi skapar våra kreativa tolkningar av det japanska köket. Vår majs-tempura och krämiga sriracha glaced tempura räkor är några exempel på detta. Vi serverar även heta Toban-toasts i olika kombinationer med yuzu ponzu-sås och kimchi name, presenterade i en traditionell gjutjärnspanna.

OCHAYA

Vi har från systerbolaget Bubbles & Brunch lärt oss konsten att underhålla gäster medan de äter och sedan, på fantastiskt vis, omvandla måltiden till en makalös fest. Vi har gjort detta med stor framgång och är helt unika på denna front.

Underhållning för gästerna betyder inte bara att det är en fest. Vi erbjuder denna upplevelse i alla delar av rummet – oavsett om det är vår professionella service, våra drycker som serveras i kreativa presentationer eller vår mat i absolut världsklass.

Upplevelserna som vi erbjuder våra gäster är vad som gör oss unika och det är något vi aldrig kommer att sluta utveckla!

våra COCKTAILS

Våra cocktails hämtar inspiration från både gammal och ny kultur, kombinerat med ett fantastiskt arv av traditioner, symboler, konst, landskap, djur, leksaker, godis, kryddor och örter från Japans alla hörn.

Oavsett om du letar efter söta, sura, fruktiga, salta, jordnära eller ljusa cocktails, återfinns hela smakupplevelsen och mer därtill i vår meny.
Med ett unikt urval av olika spritsorter med noggrant utvalda ingredienser ser du klassiska cocktails med en speciell twist, samt några av Kasais signatur cocktails.

Vi vill skapa ett speciellt ögonblick bara för dig. Det är därför vi leker runt med unika smaker, dofter, utseende, bränningar, texturer och känslor.

 

GRUNDARNA

Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander har tillsammans med Danny Elmaleh - det kulinariska mastermindet, som troligtvis är mest känd för sitt prisbelönta koncept Cleo, tagit fram en mycket unik samling av erfarenheter och färdigheter och har samlat dessa för att skapa Kasai.