Vi möter Malin Spång – ny barchef och nöjes- och eventchef i Visby

Hej Malin! Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
Jag heter Malin Spång, är 29 år och kommer från Hälsingland. Jag besökte Gotland första gången 2014 för ett designjobb och blev, som många andra, förälskad i ön. Sedan dess har jag bott i Visby till och från och nu känns det verkligen som mitt hem. Min restaurangkarriär började när jag var 14 år och mitt första riktiga jobb var på Surfers i Visby, där mitt intresse för drinkar tog fart. Jag har även jobbat på ställen som Supper, Konstnärsbaren i Stockholm och utvecklat cocktailkoncept för Surflogiet i Tofta. År 2020 tog jag, tillsammans med Bea Alverdal, över Vår Fru i Visby och förvandlade det till en cocktail- och vinbar. Senast var jag barchef på Bolaget i Visby och var med och öppnade Restaurang Apotek.

Fotograf: Revati Berzinska

Vad är du mest stolt över i din karriär hittills?
2022 öppnade jag och Bea Alverdal, tillsammans med Vinstereo och Fruktstereo (Mikael Nypelius och Karl Sjöström), Bar Cuccurucucù i Malmö, där vi ansvarade för hela driften. Vi arbetade uteslutande med deras dryckesportfölj och destillerade sprit på svenska råvaror samt viner och fruktdrycker i cideriet, vilket vi använde i alla cocktails. Det var en fantastisk resa, och samma år vi öppnade vann vi utmärkelsen Årets Bar på Malmö Gastronomy Awards.

Vad uppskattar du mest i arbetet som bartender?
Det jag uppskattar mest som bartender är det kreativa arbetet med att skapa nya cocktails, gärna med utmanande smakkombinationer där hållbarhet är i fokus. Jag vill att gästerna ska få testa något de aldrig tidigare smakat och att dryckesupplevelsen ska vara lika spännande som maten.

Fotograf: Malva Lorensson

Vad kommer hända på Kasai under hösten och vintern?
Vi har redan lanserat en ny mat- och cocktailmeny och ser fram emot att välkomna gotlänningarna med ett nytt team, ny energi och kreativt tänkande. Den 11 oktober öppnar vi vår nya klubb i källaren, Klubb Tvibo, som kommer erbjuda allt från temakvällar till DJs och event. Dessutom har vi viltvecka, halloweenfest, cocktailprovningar och jul- och nyårsfester planerade.

Vad är ett bra värdskap för dig?
Bra värdskap handlar om att få gäster att känna sig välkomna och sedda. Det ska vara en avslappnad men professionell upplevelse, där gästerna har kul och känner att personalen verkligen kan sin grej.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag älskar att resa, hänga med vänner, måla och spela musik. Jag gillar även att laga mat, spela tv-spel och klättra eller spela tennis när jag hinner.

Fotograf: Malva Lorensson

Vad vill du att gästerna ska känna när de lämnar Kasai?
Jag vill att de ska känna att de haft en unik och rolig upplevelse, blivit sedda och testat något nytt i mat- eller dryckesväg. Jag hoppas att de lämnar med en känsla av att vilja komma tillbaka.

Hur ser en perfekt helg ut för dig?
En perfekt helg innebär fullt ös på jobbet, där jag haft kul med gäster och kollegor och levererat en produkt jag är stolt över. Om jag är ledig älskar jag att resa eller ha en mysig middag med vänner och familj, som gärna slutar med spel och skratt.

Berätta något vi inte vet om dig.
Haha, kanske inte så många vet att jag vann SM i hiphopdans när jag var liten!