KASAI – EN MODERN JAPANSKA DINNER CLUB

I flera år har vi haft en dröm om att driva en modern japansk restaurang som serverar kreativa japanska fusionsrätter och välgjorda cocktails serverat i en vackert designad lokal med en livlig atmosfär. Liknande koncept är populära i storstäder som London, New York och Dubai. Vi har fått mycket av vår inspirationen från restauranger som Zuma, Nobu, Tao och Katsuya.

Det har alltid varit viktigt för oss att inte vara en kopia av ovanstående etablerade kedjor, och då blev det plötsligt tydligt. Vi kommer att bli en modern japansk middagsklubb.

Kasai är från och med oktober 2017 en kontantfri restaurang. 

 

KÖKET

Vi delar upp köket i tre delar – Robata, Sushi och Izakaya

I Robatabaren blir grönsaker, kött, fisk och skaldjur tillagade under intensiv värme enligt japansk grilltradition. 

I vår Sushibar fokuserar vi på enkelhet och kvalitet. Ingen detalj är för liten när det gäller vår nigiri. Genom att använda extra varmt ris, samt kall och färsk fisk skapas en smakupplevelse som smälter i munnen. Våra unika sushirolls finns i en mängd spännande kombinationer och erbjuder fantastiska smakupplevelser.

I izakaya skapar vi våra kreativa tolkningar av det japanska köket. Vår majstempura och krämiga srirachaglaserade tempuraräkor är några exempel på detta. Vi serverar även heta Tobans i olika kombinationer med yuzu ponzusås och kimchi name, presenterade i en traditionell gjutjärnspanna.

 

OCHAYA

I Japan är en Ochaya ett etablissemang där besökare kommer för att äta och dricka samtidigt som de underhålls av geishor. De blir underhållna med spel, uppträdanden och dans. Ochayas är väldigt exklusiva platser och beviljar endast inträde för betrodda gäster.

Mat och service håller samma höga kvalité som i restaurangen men vi serverar endast set-menyer och en lite mindre cocktailmeny. Största skillnaden mot matsalen är underhållningen som vi planerar till middagarna. Här kan gästerna njuta av mat i världsklass samtidigt som våra dansare, musiker och internationellt erkända DJ’s underhåller!

våra COCKTAILS

Våra cocktails hämtar inspiration från både gammal och ny kultur, kombinerat med ett fantastiskt arv av traditioner, symboler, konst, landskap, djur, leksaker, godis, kryddor och örter från Japans alla hörn.

Oavsett om du letar efter söta, sura, fruktiga, salta, jordnära eller ljusa cocktails, återfinns hela smakupplevelsen och mer därtill i vår meny.
Med ett unikt urval av olika spritsorter med noggrant utvalda ingredienser ser du klassiska cocktails med en speciell twist, samt några av Kasais signatur cocktails.

Vi vill skapa ett speciellt ögonblick bara för dig. Det är därför vi leker runt med unika smaker, dofter, utseende, bränningar, texturer och känslor.

 
bästa japansk restaurang

GRUNDARNA

Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander har tillsammans med Danny Elmaleh - det kulinariska mastermindet, som är mest känd för sina prisbelönta koncept Katsuya och Cleo, tagit fram en mycket unik samling av erfarenheter och färdigheter och har samlat dessa för att skapa Kasai.