fbpx

Instruktioner Sushikasse

Let's make some sushi!

kvällens meny

Detta behöver ni

– Vass kniv
– Skärbräda
– Skål med vatten för händerna
– Handduk för att torka händerna
– Liten sked till rommen
– En micro
– Serveringsfat eller stor tallrik
– Stor sked till att gröpa ur avokadon
– Sax 

LET'S START with some sushi rolls

Ta på er pannbanden. Ta fram allt som är märkt med rosa klistermärken samt bambumattan, nori arken och skärbrädan 


1. 
Klipp upp påsen med ris och micra riset i påsen i 30 sekunder (har du ej micro så lägg i vattenbad i 30 sek), häll därefter ut riset på en tallrik.

2. Placera ett noriark på bambumattan med den matta sidan uppåt.

3. Lägg ett jämt lager ris, ca 0,5cm tjockt ovanpå norin. Använd hälften av riset till varje rulle. Doppa händerna i vattnet innan tar upp riset.

OBS! Den översta delen av noriarket, cirka 1 – 1,5 cm, ska inte täckas med ris. Den tomma delen behövs för att försluta sushirullen.

4. 

5. Placera tillbehören mitt på riset:

6. Nu skall hela noribladet rullas ihop. Använd bambumattan för att snurra ihop hela rullen, tryck lätt längs med då och då.

7. Stryk slutligen den tomma överkanten av noribladet med vatten, detta fungerar som limning och är väsentligt för att rullen ska hålla ihop.

8. Nu är det dags att skära rullarna. Börja med att dela den på mitten och skär sedan i centimetertjocka skivor. Eventuellt får kantbitarna kasseras om de inte blir fina. Placera rullarna på ett serveringsfat eller större tallrik.

Tips från kocken: Blöta kniven efter varje skärning av tullen

nigiris

Ta fram allt som är märkt med blåa klistermärken samt en ren skärbräda, en skål med ljummet vatten och handduk


1.
Om du har beställt en vegetarisk kasse så förbereder du avokadon genom att skära den på mitten och ta ur avokadokärnan. Skeda därefter ur avokadon och skär den i klyftor.

2. Klipp upp alla påsar med med tillbehör och placera på en skärbräda. Micra riset i påsen i 30 sekunder (har du ej micro så lägg i vattenbad i 30 sek), häll därefter ut riset på en tallrik.

3. Är du högerhänt doppar du högerhanden i vatten och tar upp en risklump i handflatan. Den färdiga kudden ska vara något större än en valnöt, cirka 4-5 cm lång, 1,5 centimeter hög och 1,5 centimeter bred.

4. Krama kudden lätt genom att vika fingrarna över risbollen några gånger. Snurra risklumpen och upprepa kramningen ett par gånger. Det är viktigt att riset inte blir för hårt pressat.

Nu är det dags att äta!

Dela gärna med er av ert mästerverk – ta en bild och tagga oss @wearekasai. Kanske får ni ett jobberbjudande!

Lyssna på vår musik för en ultimat Kasai-upplevelse!